ВНИМАНИЕ, ЗАСЯГА БЕЗБРОЙ БЪЛГАРИ! ВЪВЕЖДАТ УБИЙСТВЕНИ НОВИ ТАКСИ ЗА СТАРИ КОЛИ! АКО БРИЧКАТА ТИ Е НАД

loading...

Британската столица въвежда днес нова такса за най-старите и замърсяващи автомобили в опит да подобри качеството на въздуха в града, обяви кметът Садик Хан.

Таксата от 10 британски лири (13,2 долара) ще обхване дизелови и бензинови автомобили, обикновено регистрирани преди 2006 година, които не покриват стандарта "Евро 4", съобщиха Ройтерс и ТАСС, цитирани от БТА. 

Така наречената Ти-такса трябва да се плаща в часовете между 07:00 и 18:00 часа местно време (09:00 до 20:00 часа българско време). За този период от деня лондонските шофьори плащат и "такса задръстване" от 11,5 лири (15,2 долара), което означава, че движението в централен Лондон вече ще струва на собствениците на по-стари коли 21,50 лири (28,3 долара) дневно. 

"Като кмет съм решен да предприема необходимите действия, за да помогна за прочистване на смъртоносния лондонски въздух. Трябва да разрешим здравната криза, пред която е изправен Лондон, и която води до хиляди случаи на преждевременна смърт заради замърсения въздух", посочва градоначалникът.

Всяка година близо 9500 лондончани умират преждевременно заради продължително излагане на замърсен въздух, сочи изследване от 2015 г. на лондонския Кралски колеж. 

Мярката е част от усилията по програмата на Садик Хан на стойност 875 млн. лири (1,15 млрд. долара) в Лондон да бъде създадена зона с крайно ниски вредни емисии в атмосферата, която може да се появи още през 2019 година.

Миналата седмица Садик Хан разговаря с кмета на София Йорданка Фандъкова за  мерките, които предприема за подобряване на чистотата на въздуха, транспорта и сигурността с кмета на София Йорданка Фандъкова.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби