БИОЛОЗИ ОТ ОКСФОРДСКИЯ УНИВЕРСИТЕТ НАЙ-НАКРАЯ РАЗКРИХА ИСТИНАТА ЗА ИЗВЪНЗЕМНИТЕ! ТОВА НАИСТИНА ЩЕ ВИ ПОРАЗИ

loading...

Биолози от Оксфордския университет твърдят, че извънземните форми на живот може да са еволюирали по подобен начин като организмите на Земята.

Процесът на естествен подбор, който е създал неизброимите видове на Земята, вероятно е протичал и на други планети, изтъкват учените. Това обаче не означава, че извънземните ще приличат на красиви хора, съобщава FOX News, цитирана от БТА. 

"Не можем да кажем дали извънземните ще ходят на два крака, или ще имат големи зелени очи. Но вярваме, че еволюционната теория дава уникално допълнително средство, с което да се опитаме да разберем как ще изглеждат извънземните", казва Сам Левин от катедрата по зоология на Оксфордския университет. 

Естественият подбор е процес, описан от Дарвин, според който оцеляват най-приспособимите видове. На Земята това е довело да еволюцията на хората. 

На друга планета обаче животът може да изглежда различно, в зависимост от условията. 

На Земята еволюцията на видовете се задвижва от големи преходи, при които една група организми преминават на по-високо ниво. Това се е случило, когато едноклетъчните са станали с няколко клетки, или когато са се образували първите общности примати, и с времето се е появило човечеството. 

"Като прогнозираме, че извънземните преминават през такива основни преходи, както се е появил сложният живот сред видовете на Земята, можем да кажем, че еволюцията е до известна степен предвидима, и те би трябвало да приличат на нас", добавя Левин. 

Според неговото изследване извънземните сигурно са достигнали до подобни "механизми" като хората, за да "избягват конфликти, поддържат сътрудничество, да поддържат функционирането на организма". 

"В статията ни предлагаме алтернативен подход, който се състои в това да използваме еволюционната теория, за да направим прогнози, които са независими от подробностите за Земята. Това е полезен подход, защото теоретичните прогнози могат да се прилагат за извънземни, които са от силиций, нямат ДНК, дишат азот", завършва ученият.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби