Бойко Борисов поряза "Джи Пи Груп"

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил на Агенция "Пътна инфраструктура" да спре участието на "Джи Пи Груп" в конкурси за пътни проекти с евро и държавно финансиране. Премиерът заяви това при посещението си в Мулдавския манастир край Асеновград.

Мотив за разпореждането е разследването срещу компанията, което тече след сигнала на вицепремиера Томислав Дончев.


Когато има съмнения за злоупотреби, а тече разследване, подобни мерки трябва да се прилагат, обяснява Борисов. "Всеки, който е заподозрян и тече разследване - да се извади от конкурсите и да си докаже правотата и невинността", посочи премиерът.

Борисов припомни, че никога не е правил компромис с качеството и продължава да държи да се работи качествено.

Той пирпомня, че е накарал фирмата да асфалтира наново 19 км. От магистрала "Тракия" край Ямбол, както и случая с Ябланица, когато е анулирал търг.

"Няма да дам да ми се петни името. Така, че докато си защитят правотата - нямат работа да участват в конкурси", категоричен беше министър-председателят.

"Издал съм заповед на Глосов - проверки навсякъде, фирмите които не спазват правилата, да не участват... Няма да се занимавам всеки ден с това кой бърка асфалта...", коментира Борисов по време на инспекцията на ремонта на пътя Пловдив - Асеновград. Никакви компромиси, призова Борисов и поиска от Глосов да мине да направи проверка навсякъде. 

Премиерът Борисов допълни, че е възложил на АПИ с Института по пътища и мостове да следят стриктно за качеството на пътната настилка. "Има фирми за надзор и компетентни хора, които получават заплата за това, ако са го проспали - прокуратурата да ги обвини и да ги вкара в затвора", каза Борисов.

На шефа на АПИ Светослав Глосов е разпоредено да се извършат проверки и относно работата до момента на "Джи Пи Груп", както и изваждането на фирмата да стане законно.
По информация на Глосов в момента "Джи Пи Груп" участват в проект по линията на трансграничното сътрудничество за изграждане на пътя от Кърджали до новия граничен пункт до Рудозем, но този договор не може да бъде прекратен.

Шефът на АПИ обясни обаче, че ще има проверка на две други участия на фирмата в изграждането на инфраструктурни обекти.

В Мулдавския манастир премиерът Борисов заяви, че правителството е готово да финансира изграждането на водопровод до Светата обител, както и да бъде извършен цялостен ремонт на камбанарията и западното крило. 

През 2010-а година пожар изпепели цялото източното крило и част от северното. Министерски съвет отпусна 515 000 лева за възстановяването на изгорелите манастирски сгради.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби