Директно от сената на САЩ! Ето защо БИТКОЙН е най-голямата измама и какво ще се случи с него!?

loading...

автор: bradva.bg

“BITCOIN is Shitcoin” – Nouriel Roubini - “Биткоин е Шиткоин” – Нуриел Рубини

Днес за много хора, сред които огромен процент млади, криптовалутата Bitcoin е път към "Голямото Богатство". 

Mиналата седмица американският Сенат е имал заслушване по темата за криптовалутите. В тази връзка пред Сената е говорил професорът от Университета в Ню Йорк Сити, Нуриел Рубини. Това е един много знаещ учен, който до сега успешно е прогнозирал всички финансови кризи и е добил широка популярност като господин Гибел (Mr. Doom).

С много ясни и категогорични думи Рубини е описал пред сенаторите къде се намира днес светът, а именно „в разгара на един "Крипто-Апокалипсис“ и е нарекъл Bitcoin „Майка на Измамата“.

Според него, развитието на Bitcoin е един типичен Мехур, който е безпримерен в историята на парите. В Сената той е заявил най-отговорно, че „една от причините е, че хора които не правят разлика между акции и облигации, са попаднали в една маниакална Крипто-Треска. Много от тях са водени от страха да не пропуснат печалбарския бум, докато шарлатаните се възползват безмилостно от това. На върха на вълната те  предлагаха на безхаберните вложители Bitcoin навсякъде където можеха. В действителност, всички които са купували в края на 2017 ,са загубили.“

След тази кървава криптобаня, криптомошениците се застъпиха здраво за технологията, която лежи в основата na Bitcoin – Blockchain. Те я лансират като лечебно средство за проблемите на света, а в действителност истината е, че „това е най-безполезната технология в историята на човечеството. Blockchain е длъжна да предложи един сигурен способ за съхраняване и  проверка на информациите. Но тя не предлага нищо такова.” Топ експертът Рубини директно я нарича в Сената: Shitcoin и добавя, че това „определение дори е много приятелско, защото това в същност е една обида към оборската тор, която в сравнение с криптовалутите е много ценна!”

Пазарът на криптовалутите се търкаля от краш към краш.

През 2017 година Bitcoin скочи от 1000$ на 20 000$, за да се срине през януари тази година до 6 000 $. През август 2018 общият обем на криптовалутите бе малко над 200 милярда долара, докато през януари 2018 достигаше 800 млрд. $. Или през тази година е изгоряла една стойност в Bitcoin от над 600 млрд. долара.

През месец август Bitcoin държеше един дял от 52% от пазара на криптовалути, а през август 2015 това бяха 85%.

Другата популярна криптовалута, Ether, държи 14% от пазара през 2018 , август.

Тя имаше претенции да измести Bitcoin, но от 1 800 $ през януари 2018 се срина до 200 $ през месец август.

Но ако в действителност Bitcoin е един класически балон, то според експертите, Ether е една пирамида, изградена върху един такъв балон. Съвсем неслучайно, Международната Банка за Разплащания в Базел, предупреди още миналата година, че „криптовалутите са една комбинация от Мехур, Пирамида и природна Катастрофа“. Днес наблюдаваме, че въздействието на Мехура отмира, Пирамидата на Ether се срива, но природната катастрофа продължава защото се измислят нови виртуални монети или се копаят нови пари, при които мощните компании в целия свят изпозват интензивно енергия за обработка на изчислителните операции. Днешните анализи показват, че само за добиване на Bitcoin през 2018 година са изразходвани 70 Тераватчаса енергия, или едно количество, което надхвърля годишното енергийно потребление на страна като Австрия.

През септември се появи и един друг негативен индикатор – търсенето на определени чипове, които се използват за копане на Bitcoin, силно е спаднало, според технологичния концерн Nvidia.

В Пекин има една фирма Bitmain, собственост на 32-годишния Jihan Wu, която контролира 80% от пазара на принадлежности, които се използват от фирми и физически лица за копане на криптовалути. През миналия месец тя излезна на борсата в Хонг Конг.

Разбираме, че отново става въпрос за измамници, балони и пирамиди и нови технологии, чиято нишка води към Китай. От цяалата тази суматоха разбираме, че по света е пълно с алчни хора, които мечтаят да забогатеят много за една нощ. Но и разбираме, че освен това те влизат в голямата група на Незнаещите и Неинформираните. И в крайна сметка разбираме, колко прав е един виден руски икономист, който сполучливо пише, че „ световната икономика съществува и живее от Глупаците”.

По материали на вестник "Die Welt"

автор: Kayser

ексклузивно в Bradva.bg

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби