Мислеха го за луд! Бай Али видя повръщня на плажа, събра я до капка в пликче! Тарикатът прибра над 3 милиона лева! Снимки!

loading...

BRADVA.BG представя на читателите си изумителен случай от последните дни!

Рибари от Оман откриха огромно количество слузеста гадост на плажа. Миризмата е била отвратителна, носела се на далеч. Всеки нормален човек би заобиколил смръдливата купчина, но не и хитрецът Али, който веднага осъзнал на какво съкровище се е натъкнал.

Върнал се е на плажа през нощта и събрал всяка капка от слузестата гнусотия в найлонови торби.


Миризливата купчина е на практика повръщня от кит, още известна като Амбра.

Амбрата се образува в червата на кашалотите и се изхожда от морските гиганти заедно с изпражненията им, което обяснява ужасяващата му миризма. Миниатюрни количества от миризливата слуз се използват в козметичната индустрия при производството на най-скъпите и ексклузивни парфюми в света. Изключително рядък е, в миналото са убивали цели китове само за десетина грама от него, което днес е абсолютно забранено – цената му е главоломна!

Използва се и в гурме кухнята, било е в менюто на мнозина кралски особи.

Вчера хитрият рибар Али Синани е продал 80 килограма амбра, които е събрал от плажа за главозамайващите 3 милиона долара!

Както може да се предположи, неговите другари от рибарската дружина са му изключително сърдити, че не е споделил безценната находка с тях, но както гласи известната поговорка:

Кьорав карти не играе!

/BRADVA.BG

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби