Отвориха прашният гараж на баба, но това, което откриха ще ви спре тока! Искам и аз! Уникални снимки, дръжте се!

loading...

Ценно Shelby GT 350-H бе открито в претъпкания с боклуци гараж на възрастна жена, съобщава сайтът BarnFinds. В края на 1966 г. такива фастбекове могат да се наемат от компанията Hertz на 50 американски летища. От модела са произведени точно 1 001 екземпляра, включително два прототипа.

Съгласно договора между Hertz Corporation и Shelby след края на службата си като коли под наем автомобилите са връщани на производителя и след възстановяване са пускани в продажба.


Повечето екземпляри от специалната серия са боядисани в оттенък на черното с име Raven Black и златисти ивици по дължината на каросерията.

Shelby GT 350-H се рекламира пред клиентите със слогана "Rent-a-Racer" ("Състезателна кола под наем"). Всички коли от серията са оборудвани с 4.7-литров атмосферен V8, известен като Cobra hi-riser.

Двигателят се отличава от стандартния по колекторите и мощността - 310 вместо 275 к.с, пише Факти.бг.

Първите 85 автомобила имат четиристепенна скоростна кутия с ръчно превключване, но тъй като клиентите често "пържели" съединителите, останалите коли получават автоматични трансмисии.

Някои "шелбита" GT 350-H вземат участие в състезания от сериите Sports Car Club of America (SCCA) и нерядко са връщани на Hertz със следи от монтаж на обезопасяваща клетка в салона.

След основен ремонт те са пускани в продажба, но без подобренията от Shelby, които обикновено се "губели" някъде по пътя.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби