Телевизия Алма Матер и Башар Рахал удариха дъното с тази простотия! Скандално видео!

loading...

Бившият директор на телевизия Алма Матер доц. Светлана Божилова коментира скандалния клип за набиране на кадри за медията. В нея Башар Рахал промотира кастинг за журналисти. Във видеото участва лично Башар.

Той седи пред главния вход на Софийския университет, а момиче, играещо ролята на асистентка, му носи кафе.


Рахал обяснява за кастинга за водещи в телевизията. Но когато асистентката му донася кафето, я оглежда многозначително отпред и отзад.

Антоне, ти си би мой студент и ми е ясно какво искаш да ме питаш, естествено, че не е това, което ме питаш дали трябва с носене на кафе да ставаш известен, допълни преподавателката във факултета на въпрос на водещия Антон Хекимян, който настояваше за конкретен коментар по посланията на клипа. 

Преди 10 години направихме тази телевизия с цел експеримент и като място за свободно изявяване на студентите, посочи тя. Започнахме от нулата и благодарение на европейски програми и Еразъм направихме така, че нашите студенти да се съизмерват с колегите си от Лондон, Оксфорд и т.н. Спечелихме проект за 2 милиона и аз оставих на Башар такава база, която ще може да излъчва собствена програма.

Ректорът на СУ назначава директора на телевизията, той иска да прави масова телевизия. Очевидно се променя философията, ние правихме програма за култура, посочи още доцентката. 

Това е гаф, според мен, потвърди Божилова. СУ е културно-образователна институция. Трябва да има изследване на студентските вкусове. Аз искам да защитя университета, заяви тя. 

Вчера имахме спор с Башар Рахал и аз казах, че след като е намерено това голямо финансиране, трябва да има запазване на интересите на студентите, те трябва да имат активен достъп до медията, заяви доцентът. По думите й 3 пъти месечно студентите ще имат достъп до телевизията. Аз съм се борила за нещо друго, но нека да дадем шанс. Мисля, че е толерантно да се направи този кастинг, коментира още тя. 

Това е въпрос на естетически вкус, не знам защо се коментира по този начин, заяви пред бТВ Башар Рахал, който влиза в студентската телевизия на Факултета по журналистика като външен продуцент.

Не очаквахме клипът да има чак такъв ефект, посочи той пред Нова тв.  Сега вече всички знаят, че съществува студентска телевизия "Алма матер", коментира Рахал.

Търсили сме няколко ефекта – целта не е била да го направим пошло и сексистки. По-скоро това е една пародия. Ние сме имали за цел да бъде пародия, добави той.

В този клип сме инвестирали около 50 лева, а в момента всички медии ни тиражират, което за мен е прекрасно. Лоша реклама няма, докато човек може да я защити, каза директорът на студентската телевизия "Алма матер".

Ние търсим смислените хора – няма как да ги намерим, ако това не беше леко закачливо, добави Башар Рахал.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби