ИЗСТИНАХМЕ! Полицаят Михаил е сериен убиец! Жертвите са най-малко 56, насилвал ги е преди смъртта!

Руски съд призна за виновен за 56 убийства бивш полицай, който вече излежава доживотна присъда за убийството на 22 жени. Според местни медии това прави осъдения най-масовия сериен убиец в Русия.

Регионалният съд в Иркутск призна за виновен обвиняемия Михаил Попков в убийството на 56 души между 1992 и 2007 г., съобщиха от прокуратура. Според обвинението мъжът има патологично влечение към убийството на хора.


Освен това Попков беше признат за виновен за изнасилване на 10 от жертвите.

Така той получи втора доживотна присъда към тази, която вече излежава, и беше лишен от пенсията си като бивш полицай.

През 2015 г. той е признат за виновен за убийството на 22 жени, а по-късно призна още 59. Беше осъден само за 56 от тях обаче, тъй като разследващите не са успели да докажат, че той е извършител на другите три. Попков убивал жертвите си, след като им предлагал да шофират късно през нощта, полицейска кола, докато не е не смяна. Това ставало около родния му град Ангарск.

Убийствата, извършени от него, надвишава общия брой на тези на няколко известни убийци в Русия и бившия Съветски съюз. "Шахматният убиец" Александър Пичушкин беше осъден на доживотен затвор през 2007 година за 48 убийства, а Андрей Чикатило беше осъден за 52 убийства, извършени през съветската епоха.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби