Мухи спасиха германски турист от глад в Австралия

loading...

Млад германски турист, който се изгуби в австралийската пустош, огромна почти необитаема област, оцеля две седмици благодарение на насекомите, съобщи местната полиция в петък.

Двайсет и шест годишният Даниел Дюдзих (Daniel Dudzisz) се изгуби през февруари по време на преход между Уиндора и Джунда, две малки населени места в централен Куинсланд (на изток), много слабо населена област, част от Периферията (Outback).

Той бил открит от мотоциклетист край Уиндора. Младият човек се изгубил, след като бил блокиран от наводнения, чести в тази част на страната, разказал той на полицията. За да оцелее, той се хранил с насекоми.

"Ако не го бяхме чули със собствените си уши, нямаше да повярваме", каза началникът на местната полиция Марк Хендерсън пред Острелиан броудкастинг корпорейшън (Australian Broadcasting Corporation).

"Той се пошегува, че така и не останал гладен в австралийската пустош , благодарение на изобилието от мухи, които може да се ядат, и които според него осигуряват протеини", допълни полицаят.

Младият германец пътува пеш от месеци из щата Нов Южен Уелс и Куинсланд, като същевременно поддържа постоянен контакт с местните власти в случай, че се изгуби.

Когато тръгнал на 17 февруари на 90-километров преход, той попаднал между две наводнени зони на местна река.

"Носел е няколко консерви с боб и зърнени храни, но те бързо свършили и след това се е хранил само с мухи", каза Марк Хендерсън.

Когато властите в Джунда разбрали, че германският турист не се е явил в уговореното време, опитали да го издирят по въздуха, но напразно.

Младият мъж казва, че иска да продължи пътуването си, което ще го отведе към Северната територия, още по-слабо населен регион на Австралия.

Даниел не искал да влиза в болница. "Той със сигурност беше много гладен, но въпреки това изглеждаше в добра форма", разказа полицаят. /АФП

Канбера / Австралия

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби