БДФ ще работи за нова дясна коалиция

loading...

Националният съвет на Български демократически форум (БДФ) даде мандат на ръководството на партията да преговаря и да работи за създаване на автентична дясна коалиция, съобщават от пресцентъра на организацията.

Решението бе прието с пълно единодушие. До него се стигна, след като БДФ изчака почти година Реформаторският блок (РБ) да отговори на искането за присъединяване. Неотдавна бе разпространено и отворено писмо от БДФ и Единната народна партия, с председател Мария Капон, в което двете партии настояваха за ясен и категоричен отговор, предвид предстоящите парламентарни избори. "Центристките сили в РБ очевидно взеха превес и доведоха до капсулация в блока. Същевременно РБ избяга от дясното и си стана самодостатъчен", коментираха от ръководството на БДФ.

Националният съвет мотивира решението си за създаването на нова дясна коалиция след обстоен анализ на политическата обстановка в България и на състоянието на българската десница, която с годините постепенно бе обезличена и обезсилена. Централна тема на дискусията бе именно липсата на достатъчна представителност на дясната политическа идея и ограниченият избор на десния избирател. За формирането на дясна алтернатива БДФ ще се обърне с предложение за единодействие към вече доказали се десни политически субекти.

В изказванията си членовете на БДФ изразиха опасения, че днес България е изправена пред Четвърта национална катастрофа. Това още повече изисква от БДФ да заяви пред обществото отговорна позиция и програма за решаването на най-важните проблеми в българската действителност – упадък на държавността, заплаха за икономическата независимост, липса на социална справедливост и тотална липса на базова почтеност и морал в политиката. БДФ е патриотична организация, която няма да се откаже да защитава националната кауза, националните интереси и да работи за връщане на националното самочувствие на българите. /БГНЕС

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби