13 ДОМАШНИ ТРИКА С ОЦЕТ, КОИТО МОГАТ ДА ПРОМЕНЯТ ЖИВОТА ВИ! НОМЕР 7 Е ВЪРХЪТ!

loading...

Оцет без съмнение има във всяка кухня. Но неговото приложение може да бъде много по-широко, отколкото предполагаме. Разбира се, най-добре би било, ако за всички цели използваме натурален оцет, а не такъв, който е произведен от синтетична оцетна киселина и оцветители.

А ето и как да го приложим по 13 различни начина в полза на дома и здравето си.

1. Свалете петната от пот по дрехите, като преди пране ги накиснете в бял ябълков оцет за 10 минути.

2. Няма да се оплаквате от хвърчаща коса, ако след измиване я изплакнете с разтвор на ябълков оцет (1/2 супена лъжици оцет към 1 чаена чаша вода).
3. Ако имате мускулна треска, разтрийте мускулите си в продължение на 20 минути с разтвор от 2 – 3 супени лъжици оцет и 1 чаена чаша вода.4. Ще отлепяте етикетите, без да оставяте лепкава следа, ако предварително ги накиснете с малко топъл оцет.
5. За да свалите ръждата от малки елементи (гайки, болтове, пирони, и др.), ги сварете в оцет за няколко минути, след което ги изплакнете добре с вода.
6. Удължете живота на букета с цветя, като добавите оцет във вазата (2 супени лъжици на 1 литър вода).7. За да запазите цветовете на дрехите, добавете 1/2 чаена чаша оцет в барабана на пералната машина.
8. Прогонете лошата миризма от дома си, като забършете повърхностите с оцет и напръскате с него ъглите на стаите.
9. Махнете миризмата на мухъл, като избършете хладилника или съдовете за храна с кърпа, напоена с оцет.10. Ще разтворите изсъхналата боя по четката, като я потопите в горещ оцет и леко разтриете дъното на съда с нея.
11. За да излекувате гъбички по краката, на всеки няколко дни за 15 – 20 минути киснете краката си с оцет и вода в съотношение 1 към 5.
12. Няма да се налага да използвате силен препарат за отпушване на канала, ако изсипете в него 3/4 чаена чаша сода бикарбонат и я залеете с 1/2 чаена чаша оцет. След около 30 минути изплакнете с гореща вода.

Сварете вода с оцет в чайника, за да стане като нов или добавите оцет в отделението за изплакване при пране. Той перфектно премахва котлен камък./bgpost.info

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби