Русе остава без бензиностанции от 1 април!

loading...

Въведените промени от НАП засягат близо 60 бензиностанции в града

Много хората вече започнаха да се презапасяват с бензин и дизел от страх, че готвените промените могат да доведат до криза с горивата.

Има опасност голяма част от бензиностанциите в Русе да затворят на 1 април. Причината е промяната в системата на касовите апарати, която, според търговците, се оказва невъзможна за изпълнение в срок.

Димко Александров е собственик на малка бензиностанция в Русе. До 31 март трябва да смени системата си за издаване на фискални бележки, а въведените промени са поредният разход за бизнеса му, съобщава БНТ.

Разходът ще е около няколко хиляди лева, тъй като моята система не позволява това да се внедри по-лесен начин. Това по-скоро би утежнило нашето състояние.

Въведените промени от НАП засягат близо 60 бензиностанции в Русе. Опасността търговските обекти да затворят е голяма, тъй като фирмите, които трябва да инсталират софтуера, са само две.

Предвид факта, че в русенски регион има само две фирми, които обслужват бензиностанциите не само в Русе, а и в Тутракан, Силистра, Разград, Шумен.

Новата система обаче не е съобразена с търговците, тъй като до 31 юни те трябва да сменят и фискалните си апарати.

Много хората вече започнаха да се презапасяват с бензин и дизел от страх, че готвените промените могат да доведат до криза с горивата.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби