Тъжна вест. Отиде си уважаван пловдивски професор и бизнес лидер

loading...

На 17 март 2019 г., на 86 години, почина един от големите аграрни деятели и общественици проф. Ангел Гроздин. Роден е на 18.10.1932 г. в Батак. Завършил е Висшия селскостопански институт – Пловдив през 1957 г., а по-късно и „Аграрна икономика” в Академията за обществени науки и социално управление. Бил е председател на ТКЗС - Батак, пише "Марица".

От 1964 г. до 1997 г. е работил като научен сътрудник в Института по овощарство в Пловдив. От 1972 до 1975 г. е заемал длъжността зам. председател по икономическите въпроси на АПК „Тракия” - Пловдив.

Ръководител е от създаването на катедра „Икономика и организация” (по-късно „Икономика и маркетинг”).

През 1975 г. след защита на дисертация получава научна степен „доктор по икономика”. В 1978 г. е избран за старши научен сътрудник – II степен (доцент), а през 1989 г. старши научен сътрудник – I степен (професор). През 2000 г. е избран и за извънреден професор във Великотърновския университет.

Член на комисията по растениевъдство към ВАК (Висша атестационна комисия). От 1992 г. до смъртта си участва във Висшето ръководство на Корпорация за технологии и иновации – Пловдив.

Проф. Гроздин има над 250 публикации, участва в 18 книги и сборници в страната и чужбина, 72 научни труда и статии, 23 научни доклада и др. Бил е член на научно-консултативни съвети, на редакционни колегии, на секцията по икономика и градинарство към Световната организация по градинарство и Председател на Пловдивската земеделска камара.

Погребението ще се извърши утре - 19 март от 10 ч. в родния му град.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби