ИСТОРИЧЕСКО! Ето го първият руски Мерцедес! Видео!

loading...

Руският президент Владимир Путин и германският министър на икономиката Петер Алтмайер откриха в сряда първия завод на Mercedes-Benz в Русия.  Путин постави автограф върху капака на двигателя на автомобил от този модел и увери инвеститорите в подкрепата на властите.  

Заводът е изграден на територията на индустриалния парк „Есипово“ в Солнечногорския район на Подмосковието – на 50 км. северозападно от столицата.

Германският Daimler започна изграждането на завода на Mercedes-Benz през 2017 г., като инвестира повече от 250 млн. евро . В него ще се произвеждат седани и джипове. Гигантът планира да произвежда 25 000 автомобила годишно и да наеме около 1000 души.

"Мерцедесът със сигурност ще бъде популярен сред руските потребители", каза Путин на официалната церемония. Алтмайер при третото си посещение в Русия, откакто стана министър на икономиката миналата година, заяви, че фабриката е "доказателство, че Русия и Германия могат да развият сътрудничеството си".

При пълна заетост новооткритите работни места ще са около 1000. Президентът Путин разгледа и тестовия участък на завода, където се извършват сглобяването, контролът по качеството и изпитанията на готовите автомобили, пише Блиц. 

"Инвестирали сме тук около 5 милиарда рубли (около 70 милиона евро) за създаването на инфраструктура. Когато поканихме "Мерседес" предложихме максимални облекчения по данъците върху имуществото, земята и печалбата. Ние имахме много конкуренти, това не е тайна, но с тези оферти победихме и сега "Мерседес" е при нас в Подмосковието", заяви губернаторът на Московска област Андрей Воробьов.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби