Бойко Борисов лично съобщи преди минути! Вдигат заплатите на толкова много българи! Засяга всички, които са

loading...

Правителството отпуска близо 50 милиона лева за повишаване на заплатите на медицинските сестри. Това стана ясно в началото на редовното правителствено заседание в Министерски съвет.

С направеното предложение заплатата на медицинските сестри и специалистите по здравни грижи става 950 лева.

Министър Ананиев обясни, че парите ще бъдат отпуснати допълнително като субсидия на болниците. Направеният анализ от страна на Министерство на здравеопазването е показал, че има диспропорции и отклонения в механизмите за разпределение на разходите. 

Министър-председателят Бойко Борисов изтъкна, че всяка една сфера на икономиката се развива, расте и на базата на това правителството може да си позволи да вдигне заплатите на здравните специалисти. С увеличението премиерът се надява работните места на здравните специалисти да бъдат запазени.

Борисов се надява и да има контрол върху разпределението на средствата, така че да не стане като преди - докторите да си разпределят парите и те да не стигнат до сестрите.

"Това, което сме поели като ангажимент, това да бъде минималната работна заплата", заяви премиерът, пише нюз.бг. Увеличението е и за болниците, които са трудно достъпни и не могат по клинични пътеки да наберат достатъчно клиенти.

Борисов заръча на здравния министър Кирил Ананиев да се срещне с медицинските сестри и да им обясни новата методика за получаване на заплатите и контрола върху нея.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби