Защо арабските жени се страхуват от първата брачна нощ

loading...

 

Проблемът с женските страхове, свързани с началото на сексуалната активност винаги е съществувал, независимо от времето, мястото и други свързани фактори.

Обаче, ако в някои общества бракът с девица се смята за почти специално разположение на Съдбата, в други, началото на сексуалните отношения винаги (с редки изключения) е било и е свързано със задължителен брак.

Едно от тях е арабското общество, в което младите момичета все още усещат страха от началото на физиологичната страна на брачния живот.

Ето защо не е изненадващо, че сред въпросите, отправени към жените от известния египетски специалист по бракосъчетания Хеб Котб, един от най-разпространените е този, който се отнася до страха от първата брачна нощ под една или друга форма.

„В близко бъдеще се омъжвам”, пише една от посетителките на сайта на Хеба Котб. - Първата брачна нощ ми се струва нещо неизвестно и може би дори опасно. Страхувам се от сексуален контакт с мъж и от болката, произтичаща от това. Какво и как трябва да направя, за да задоволя съпруга си и себе си?

"Преди всичко бих искал да отбележа, че думите ви, че контактът с мъжа носи болка, са грешни", казва докторът по сексология, завършил Университета на Маймонидс (САЩ) Х. Котб. - Трябва да разберете, че връзката със съпруга си в брачната нощ не е нищо друго освен прекрасна романтична връзка, увенчаваща комплекса от топли чувства, които възникват между мъж и жена. Това е върхът на айсберга, в който има място за състрадание, съчувствие, обич и, разбира се, любов и желание. Сексуалният контакт със съпруг не е пречка за момичетата, както някои вярват.

Разбира се, това ще доведе до някои физиологични промени в гениталиите на жената. Това обаче не означава, че сватбената нощ ще й даде непоносима и остра болка. Според експерта причината за такива страхове е до голяма степен явлението, което той нарича "страх от тялото".

"След сватбената нощ", казва Хеб, "момичето не може да каже на другите за успешния си опит." Ако иска да направи това, майка й или други роднини й забраняват да го прави. Следователно, в съзнанието на момичетата, контактът със съпруга си в брачната нощ изглежда е пречка, която е трудно или дори невъзможно да се преодолее. Но, както вече казах, истината е напълно различна от тези думи.

От физиологична гледна точка всичко е съвсем просто. Отнема известно време, докато мускулната тъкан се свикне с процесите, които не са се случили преди това. И, уверявам ви, няма проблем в това. Говорейки за метода, който ще задоволи мъжа си, сексологът от Египет условно го разделя на два вида. - Първият може да се нарече духовен - отбелязва той. - Тя е представена в прилагането на разпоредбите на Сунната по време на брачния живот. Вторият тип е научен.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби