Бързо интегриращия се аудио-визуален свят

loading...

Комисията иска да проучи какво значение може да има сближаването на технология и съдържание за европейския икономически растеж и иновациите, културното многообразие и потребителите (особено за тези, които може да се нуждаят от закрила, например децата). С приета днес от Комисията зелена книга се приканват заинтересованите лица и широката общественост да споделят до края на август 2013 г. вижданията си по въпроси като:

1. Правилата на играта. Създаване на нужните условия, за да могат динамичните предприятия от ЕС да се справят с конкуренцията в международен.

2. Защита на европейските ценности (включително свободата на медиите) и интересите на потребителите (например защита на децата, достъпност за потребителите с увреждания).

3. Единен пазар и стандарти. Някои устройства не работят по един и същи начин в различните страни членки. Как можем да насърчаваме подходящата технологична среда?

4. Финансиране. Как сближаването и променящото се поведение на потребителите ще повлияят върху начина на финансиране на филми, телевизионни шоупрограми и друго съдържание?

5. Откритост и медиен плурализъм. Трябва ли предварително определените механизми за филтриране, например в търсачките, да подлежат на публична намеса? Достатъчно отворени ли са платформите?

Ако искате да дадете своето мнение, можете да изпратите ел. писмо на адрес ( CNECT-CONVERGENCE-AV@ec.europa.eu ) с предложения във връзка със Зелената книга „Подготовка за един напълно интегриран аудиовизуален свят: растеж, твърчество и ценности“.

Източник: International Secretariat, Amnesty International, 1 Easton St., London WC1X 0DW, UK

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби