Смъртта го забрави, за него се мълчи! Та той е вече на цели 180 години!

loading...

За подобни случаи сме чели единствено в библията – хора, доживели до 100 и много повече години. Днешният герой обаче, е съвсем реален и живее в Индия.

Дали е най-възрастният човек в света? Ето историята му:

„Аз съм най-старият човек на света, роден съм преди 181 години. Смъртта е забравила за мен“.

Името му е Махашта Мураси, той е обущар от Варанаси в Северна Индия. Той твърди, че е роден през 1835 г. и е живял 181 години. Ако това е вярно, тогава този човек е един от най-старите хора в света и в историята на човечеството.

По-стара от него е само дълголетната мама Ефишо, родена преди 191 години в Нигерия, но нейната история не е потвърдена със сигурност. 

Индийските власти и документите за самоличност потвърждават думите на Мураши. Но лекарите не могат да го потвърдят, защото последният лекар, който го е преглеждал, умира през 1971 година.  Според съобщения в медиите, обущарят е роден в Бангалор на 6 януари 1835 година. След това, през 1903 г., той се премества във Варанси, където работи като обущар до пенсионирането си на 122 години, пише бгнау.

– „Аз надживях внуците си, които отдавна са починали. Изглежда, че смъртта напълно забрави за мен. Не съм си и мислил, че ще доживея до 150 години, какво остава за 170. Вероятно съм безсмъртен. И това ми дава неописуемо удоволствие”, казва философски мъжът.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби