За него сълзи няма! Уби човек по брутален начин, днес срещна собствената си смърт! Видео

loading...

Тъмнокожият е бил убит по брутален начин заради цвета на кожата си

В американския щат Тексас беше изпълнена смъртна присъда. Един от трима мъже, признати за виновни в брутално убийство, беше екзекутиран, предаде Би Би Си.

Убийството от 1998 година шокира страната. Тъмнокожият Джеймс Бърд-младши беше пребит от трима мъже, след което завързан към пикап и влачен няколко километра по асфалта. Неговото убийство подтикна законодателите да приемат по-строги закони за престъпленията от омраза.

44-годишният Джон Уилям Кинг е вторият от тримата, който беше екзекутиран по случая. Третият получи доживотна присъда. В хода на разследването се установи, че тъмнокожият е бил убит по брутален начин заради цвета на кожата си.

Прокуратурата обяви, че Кинг е водачът на групата, която е следвала идеологията за превъзходство на белите. В ранните часове на 7 юни 1998 година тримата мъже нападат Бърд, прибирайки се от парти. След като му нанасят побой, го завързват за пикап, с който го влачат няколко километра. Тялото е било напълно обезобразено. След това убийците захвърлят тялото му пред църква, която е била посещавана от цветнокожи.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби