12 дена яла само банани. Резултатите от нейния експеримент са смайващи!

loading...

Монодиетата не е много препоръчителна, но с предварителна добра подготовка може да забележите положителни промени. Юлия Тарбат е нутриционистка и мотивационен треньор, решила 12 дни да яде само банани за да прочисти организма.

Бананите са качествени плодове, които въпреки че са калорични и съдържат фруктоза, захароза и глюкоза, но и фибри, а точно тази комбинация създава усещането за ситост, което продължава по-дълго.

-Първото нещо, което забелязах като промяна беше облекчаването в стомаха и лесното храносмилане. Имах чувството, че изобщо нямам корем, защото червата ми бяха много спокойни. Също така забелязах, че съм много по-спокойна, не изпитвах никакъв стрес, а бях и творчески и по-концентрирана, разказва Юлия.

– За първи път в живота един ден ми беше достатъчен, за да приключа всички ангажименти. Не бях напрегната и можех да се съсредоточа върху всяка задача. В експеримента й се присъединява и нейният съпруг Пол. С оглед на това, че и двамата дълго време са вегани, имат и своя овощна градина, не им е било много трудно да си приготвят храненията.

Преди смяната на режима на хранене, Юлия страдала от висока кръвна захар , храносмилателни проблеми , кандида, депресия, хормонален дисбаланс , а дълги години не можела да забременее.

Въпреки това, трябва много да се внимава преди да се решите на такъв драстичен хранителен режим. Не може всички хора еднакво да спазват този режим, или не може да се извършва с всеки плод.

За тези, които имат проблеми с щитовидната жлеза може да бъде контрапродуктивно, тъй като намаляват нейната работа, а може да има и недостиг на витамин В12, желязо, цинк и калций, който води до анемия.

Тази диета не се препоръчва нито на възрастни хора, бременни жени и деца. Но във всеки случай, преди да се решите на радикални промени в режима на хранене, най-добре е да се информирате при подходящ лекар и диетолог.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби