ОБОЖАВАМЕ ТОЗИ СОС В ХРАНАТА! ОСВЕН, ЧЕ Е СУПЕР ВКУСЕН НИ ПАЗИ И ОТ РАК!

loading...

Любителите на чили соса със сигурност ще се зарадват да научат, че има още една причина, поради която да го предпочитат пред кетчупа - за предпазване от рак.

Това показват резултатите от китайско изследване, пише БТА.

Специалисти от университета на Хънан са установили, че две от основните вещества в лютия сос - капсаицин и 6-джинджерол, осигуряват защитен ефект срещу злокачествени заболявания.

В експерименти с мишки изследователите са открили, че капсаицинът, придаващ лютивина на соса, кара раковите клетки да се самоунищожават. Химикалът 6-джинджерол - ключово вещество в джинджифила, се свързва с клетъчни рецептори, играещи роля в туморния растеж.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби