ДОКАЗАНО Е! Адът и раят съществуват физически в далечния космос! Ето къде се намират!

loading...

Адът се намира само на 400 светлинни години от Земята, пише в. „Комсомолская правда“.

Това е планетата „Кеплер 78б“, открита съвсем наскоро. Тя се намира в съзвездието Лебед и се смята за подобие на нашата.

Размерите й са 1,2 пъти колкото тези на Земята, а масата – 1,6 пъти по-голяма, „Кеплер 87б“ е със същия количествен и качествен състав от лед и скали като нашата планета. Това е ключов критерий за откриване на планета, на която може да съществува живот.

 

Едва ли обаче там е възможен живот, отбелязва „Комсомолская правда“. Ако има ад, той е на тази планета. Температурата там е цели 3000 градуса по Целзий. Това означава, че всяко живо същество, попаднало на „Кеплер 78б“, ще изгори за хилядни от секундата.

Единственото „успокояващо“ нещо е, че адът на тази планета трае едва 8 дни. Такъв е периодът, за който „Кеплер 78б“ извършва пълна обиколка около своето слънце. Както е известно, Земята прави същото за 365 дни.

Новооткритата планета е разположена много близо до светилото си. Разстоянието е толкова малко, че астрономите тепърва ще се опитат да разгадаят как тя изобщо може да съществува.

Раят пък се намипа до Земята още по-близо, отколкото адът, продължава „Комсомолская правда“.

Само на 36 светлинни години от нас е планетата HD 85512b. Тя се намира в съзвездието Корабни платна.

HD 85512b е открита през 2011 г. Но за разлика от „Кеплер 78б“ тя тежи 3,6 пъти колкото Земята. По тази причина е класифицирана като суперземя.

HD 85512b се върти около оранжево джудже, пише Пик. Така се наричат слънца, които са с голяма яркост, но значително по-малки от нашето Слънце.

 

Условията на HD 85512b са много близки до тези на Земята и вероятно дори по-благоприятни за живеене, смятат астрономи.

Те предполагат, че на тази планета преобладава ясно време с умерена облачност. Според тях облаците покриват половината й повърхност – по-малко, отколкото земната. Но това е напълно достатъчно, за да бъдат отразени в Космоса излишъците от топлина.

Най-вероятно условията на HD 85512b са курортни и наподобяват тези в земните тропици. Все още обаче не е ясно дали в този рай има някаква форма на живот.

>
 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби