Доктор от Бърза помощ разтърси България с това писмо, което написа към починалите си пациенти!

loading...

Те не умират никога в паметта ни, независимо преди колко години сме се срещнали и загубили битката за живота им

В навечерието на Деня на Спешната помощ лекар написа затрогващо послание до своите пациенти, които не е успял да спаси.

Той признава, че помни всеки един от тях и наистина го боли за загубения човешки живот, пише здраве.то. Постът му е публикуван във Фейсбук като отговор на обвинения, че лекарите са убийци. 

Ето какво пише лекарят от Спешна помощ:

"Нашите неспасени пациенти! Те не умират никога в паметта ни, независимо преди колко години сме се срещнали и загубили битката за Живота им! Те са силата, заради която непрекъснато, препрочитаме стари или нови учебници, статии. Те се връщат в тишината на нощното дежурство или след поредната загуба в битката със Смъртта . Помним лицата им, обстоятелствата около Смъртта им, желанието, или нежеланието им за живот, но най-силно помним безсилието си пред правата линия на монитора и тишината!

Написах този пост заради поредния гневен пост в фейсбук от непознат потребител , които наричаше лекарите убийци , а отдолу му пригласяха още други разярени последователи.

Всички те не познават Смъртта, така както я познаваме ние! Смъртта не се е оглеждала в очите им, както е правила с нас. Не приемам тези хора да ме съдят. Само този, който е бил близо до червената линия между Живота и Смъртта и познава тайнството на Живота и на настъпването на Смъртта, може да ни съди."

Под поста благодарна пациентка коментира: "Не е важно колко добри души са отишли на едно по-добро място,  важно е колко добро сте направили, на колко хора сте помогнали, колко радост в очите на болните и близките им сте донесли! Човек живее, колкото Господ ни отреди. Бъдете здрави, всеотдайни и предразположени към доброто, дори към онези, които са вечно недоволни. Господ да е с Вас във всеки един момент."

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби