Новината ни прониза сърцата! Край с великия готвач Джейми Оливър

loading...

Джейми Оливър затвори заведенията си

Джейми Оливър фалира. Британската кулинарна знаменитост обяви, че неговата верига ресторанти влиза в несъстоятелност, с което работните места във всичките 25 заведения, ще бъдат изложени на риск, съобщава „Ройтерс“.

43-годишният Джейми Оливър е добре позната личност във Великобритания и не само, благодарение на неговата поредица от телевизионни предавания за готвене. Той основава своята верига от заведения през далечната 2008-ма година. Веригата носи името „Jamie’s Italian“. С годините групата от заведения на Джейми се разраства.

„Дълбоко съм натъжен от този развой и бих искал да благодаря на целия екип и на нашите доставчици, които вложиха сърцата и душите си в този бизнес над десетилетие“, казва Оливър в свое изявление по случая. Той допълва, че осъзнава колко трудно е всичко това за всеки засегнат от ситуацията.

Над 1000 работни места са поставени под риск при обявяването на несъстоятелността, която е форма на защита от кредиторите.

Джейми Оливър бива открит от Би Би Си, докато работи като готвач в лондонското „River Cafe“. Той постигна голяма популярност с шоуто си „Голият готвач“, което бе излъчено в десетки страни. През годините Оливър многократно е използвал репутацията си, за да притиска политиците да се борят с проблемите на затлъстяването при децата. Джейми дори проведе специална кампания в училищните столове за въвеждане на по-здравословна храна в менюто на учениците, пише dnevnik.bg.

Той обиколи много училищни столове, където проведе специални обучителни курсове с готвачките, работещи там. Оливър се опита да ги приучи да приготвят прясна и по-полезна храна за учениците, а не да им дават полуфабрикати и замразени храни.

В училищата Джейми поговори и с учениците за здравословното и полезно хранене. Той организира специални игри за децата. В тях Оливър им показаха какви боклуци ядат и се опита да ги отучи от вредните им навици при храненето.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби