ЛЕШ! Няма да повярвате какво изтърси Миролюба Бенатова след уволнението си от Нова!

loading...

Разследващият журналист Миролюба Бенатова е напуснала официално Нова телевизия. Това става ясно от публикация на Бенатова в социалната мрежа Facebook, придружена с кратък текст:

"Честит празник, Бойко Борисов". 

Припомняме, че днес премиерът има рожден ден и навършва 60 години, пише Actualno.com.

Вчера (12 юни) "Свободна Европа" съобщи, че телевизията е прекратила трудовите договори на Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов - журналисти, посветили работата си на множество разследвания, излъчени в ефира.

 

На тримата им е бил даден избор от новото ръководство на Нова - или подписват т.нар. авторски договори, или се разделят, но не могат да останат на трудов договор. Авторските договори предполагат възможност телевизията да отказва теми и разработки или да налага такива, дори с условие за санкции при липса на желание на журналиста да я разработи. Освен това при тези договори не се плащат осигуровки, както е при трудовите.Аргументът, ползван от телевизията, за предложената промяна обаче е, че по този начин се оптимизират разходи, а и така разследващите журналисти "ще имат повече свобода да работят".

Знаете, през април "Адванс медиа груп" на братята Кирил и Георги Домусчиеви и MTG финализираха продажбата на "Нова Броудкастинг груп". Сделката беше одобрена и от Комисията за защита на конкуренцията, а председател на съвета на директорите на "Нова Броудкастинг груп" стана Георги Домусчиев. За изпълнителни директори на компанията бяха назначени досегашните прокуристи Вяра Анкова и Николай Андреев.Нова телевизия вече напуснаха редица журналисти и продуценти, сред които Цветомир Семов, Диана Димова, Марина Цекова и Елена Гюрова.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби