КАКВО СЕ СЛУЧВА В МОМЕНТА: ГДБОП нахлува в телевизиите!

loading...

Всеки момент в офисите на бургаската кабелна телевизия RN TV Канал 0 ще започне акция на ГДБОП. За това алармират журналисти от медията.

Те узнали за предстоящия щурм на качулките, след като пред редакцията на телевизията вече се е настанил екип на национална медия в очакване на „екшъна”.

Подобни операции днес се очаква да бъдат проведени и в други населени места срещу малките кабелни телевизии, твърдят от там.

Според журналисти от Канал 0 действията на държавата днес били свързани с техния протест преди два дни срещу промените в Закона за електронните оператори. Онзи ден от Сдружението им алармираха обществеността, че с влизането в сила на тези промени ще бъдат унищожени малките фирми, занимаващи се с телевизия, разпространявана по кабел, а това ще остави малки градчета и села без интернет и ще доведе до повишаване на таксите.

Новите промени предвиждат да се следи в реално време дали се разпространява телевизионна продукция, без да се плаща за нея. Това означава, че по-дребните представители на бранша не биха могли да издържат и ще фалират, пише "Флагман".

По същото време служители на ГДБОП с качулки нахлуха и в офисите на кабелната телевизия в Кюстендил "Кабел Сат Запад". По първоначална информация акцията там е срещу кабелното пиратство.

МВР не коментира акциите. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби