
Кой не обича баница? Такъв човек със сигурност няма! Но пък е доста калорична тази любима на цяла България закуска.
Точно затова ви предлагаме една рецепта за диетична баница, която на всичкото отгоре се прави без кори.
Изключително е здравословна и дори и най-малките и капризни деца я харесват. Защото наистина не отстъпва по вкус на оригиналната баница.
А най-хубавото е, че приготвянето ѝ отнема едва пет минути, не трябва да ползвате миксер и всичко става в една купа.
НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ ЗА 8 ПОРЦИИ
200 грама фини овесени ядки
3 яйца
100 грама сирене
100 грама извара (може вместо извара 200 грама сирене)
250 грама кисело мляко
50 мл прясно мляко 1 ч.л бакпулвер
30 грама масло.
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
В една купа разбийте яйцата, добавете намачканите сирене и извара, овесените ядки, киселото и прясното мляко и бакпулвера и разбъркайте добре на ръка. Маслото нарежете на малки кубчета и го сипете в сместа. Печете в тавичка, на която на дъното предварително сте сложили намачкана и намокрена хартия за печене. Фурната ви трябва да е загрята на 180 градуса, а печете, докато баницата придобие златист цвят – около 20 минути. Добър апетит.