Свидетели на мелето в Костинброд! Кметът е абсолютно виновен

loading...

 

Моторист загина в неделя сутринта при катастрофа, в която участва и кметът на Костинброд. Трайко Младенов е призован да се яви в прокуратурата, където се очаква да бъде привлечен като обвиняем за причиняване на смърт по непредпазливост, съобщава Нова телевизия, цитирани от блиц. 

Тази сутрин на мястото на инцидента се събраха близо 50 души близки и роднини на загиналия моторист. Версиите за случилото се на близкия на загиналия и на кмета на Костинброд се разминават значително.

„Кметът направи обратен завой от крайна дясна лента и се удари в моториста. Кметът е виновен, защото направи забранен обратен завой. Игнат може да е карал с малко превишена скорост, но е карал в лявото платно”, каза” свидетелят на инцидента Марио Манов. Младенов обясни, че леко е пострадал при инцидента и има натъртвания. „Не съм правил обратен завой. Влязох в лявата лента. Не мога да кажа с каква скорост е карал мотористът.

При положение, че колата е напълно смачкана, предполагам, че с доста голяма скорост. Предполагам, че аз карах в ограниченията, карах бавно, бях с още хора в колата. Винаги съм бил внимателен водач.

Факт е, че, влизайки в лявата лента, изобщо , гледайки в огледалото за обратно виждане, не видях моторист, което означава, че скоростта е била голяма. Имам разтягания и натиск от колана и въздушните възглавници”, обясни кметът Трайко Младенов.

"Не приемам това, което казва кметът. Не може да има четири различни твърдения", каза приятел на загиналия Игнат. Според други очевидци, цитирани от "Телеграф", мотористът ако му е било отнето предимството, дори и да е бил с най-висок клас екипировка, пак не е имал шанс да оцелее при сблъсък с колата заради настъпващите разкъсвания на вътрешни органи, Разследващи предположиха, че най-вероятно мотористът се е движил с прекалено висока скорост, а шофьорът на колата е отнел предимството, пише "Телеграф".

От Софийската окръжна прокуратура съобщиха, че е издадено постановление за привличането на кмета на Костинброд в качеството му на обвиняем. Младенов е призован днес в 14 часа за връчване на постановлението. Според данни на „Пътна полиция” обаче Игнат не е имал книжка Категория А за управление на мотор.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби