ЦИРК! Спряха делото на Мартин Петров срещу "Уникредит Булбанк"

loading...

 

Съдия Стефан Кюркчиев от Софийския градски съд спря гражданското дело, което бившият футболен национал Мартин Петров води срещу "Уникредит Булбанк", докато не приключи разследване срещу бившата лична банкерка на футболиста.

Причината - всички важни документи по случая били в прокуратурата, където от две години има досъдебно производство.
Самият Петров не се яви в съда в четвъртък, а го представляваха четирима юристи. Футболистът твърди, че личната му банкерка Ирина Аткова в продължение на 10 г. източила от банковата му сметка 3,8 млн. лв.

Тя пренасочвала суми дори към сметката на съпруга си. От финансовата институция отричат измама и казват, че парите са изплащани по надлежния ред на врачанина. Аткова е уволнена от банката и в момента е в неизвестност.

Според съда основният предмет на доказване е как и от кого са извършени 456 броя операции по 13 сметки, които са отразени в документи, които се явяват и основното доказателство.

Нито Петров, нито банката разполагали с документите, значителна част от които били унищожени, а друга били в прокуратурата. Съдът също така посочи, че по закон няма право да претърсва, изземва или издирва Аткова, а това е работа на прокуратурата.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби