Проф. Рачев разкри: Задава се най-важният ден в годината! Ето какво ще е времето до зимата!

loading...

Слънчев и сух август ни очаква тази година. Това каза климатологът проф. Георги Рачев, преподавател по синоптичен анализ и синоптична климатология в Геолого-географския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски. 

„Вчера, в следобедните часове, на места краткотрайно преваля и прегърмя.  Следващите 2-3 дни ще бъдат хубави, температурите в понеделник ще бъдат доста високи“, заяви той, цитиран от Фокус. 

„Това лято се отличава с хубави летни температури и без екстремни прояви на дълго и продължително горещо време. 

През вторник и сряда има вероятност за кратко да превали по южното Черноморие.  На 28, 29 и 30 юли настъпват т.нар. Горещници, според които се прогнозира каква ще бъде зимата.  На 28 юли се гадае за декември месец. Ако денят е топъл, то зимата ще бъде студена. 

29 юли съответства на времето през януари, а 30-ти – на февруари“, обясни той, като уточни, че Горещниците тази година ще бъдат с нормални температури за средата на лятото. 

„Няма да има екстремни температури над 35 градуса, но ще бъде топло и сухо“, отбеляза климатологът.  „Американските метеорологични центрове прогнозират влошаване на времето около 28 юли“, посочи проф. Рачев.  „Влошаване в смисъла на понижаване на нормалните температури с няколко градуса и превалявания в североизточна България, но това ще бъде за изключително кратко време, в рамките на половин ден“, обясни той.  „Август е месецът на тихото, спокойно и слънчево време“, каза още той. 

„Очакват се малко повече валежи над западна България“, предупреди климатологът, като припомни, обаче, че август е най-мирният и безпроблемен месец. 

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби