Ето кой български държавен служител получава над 36 000 лева месечна заплата, а друг над 34 000!

loading...

Шефът на Българската банка за развитие Стоян Мавродиев се оказа най-скъпо платеният служител на държавна работа. Това показват данните от имуществените декларации на управляващите, публикувани от КПКОНПИ, отбелязва БНР.

Стоян Мавродиев е записал 434 537 лева като годишна данъчна основа от трудови доходи. Така се оказва, че месечното му възнаграждение е 36 211 лева месечно и е много по-високо от това на премиера Бойко Борисов. Министър-председателят е получавал чисто по 6954 лева на месец през 2018 година. Това е 5 пъти по-малко от изкарваното от шефа на ББР. На уеб сайта в интерент пише, че тази банка е 99.9 процента собственост на българската държава

Заплатата на Мавродиев надхвърля тази на Генчо Начев, който е директор на държавната болница “Св. Екатерина”. Чистото му трудово възнаграждение възлиза на 34 012 лева на месец.

Шефката на НАП Галя Димитрова, която е в отпуск и все още не е коментирала хакерския скандал, получава месечна заплата от над 10 000 лева, сочи годишната ѝ данъчна декларация. Почти същото месечно възнаграждение получават и шефът на Агенция “Митници” Георги Костов, председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов, както и шефът на КПКОНПИ Пламен Георгиев.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби