Властите са на крак! Орда от над хиляда бежанци тръгна към България

loading...

 

Над 1000 нелегални мигранти бяха задържани в граничещата с България турска северна провинция Одрин в понеделник. Това съобщиха източници на сигурността, цитирани от Анадолската агенция. "Силите на жандармерията и граничните войски през последните два дни провеждат операции в провинциите в районите на Ипсала, Мерич, Кесан и Узункопру", каза източникът, който поиска да не бъде назован поради ограничения за разговори с медиите, пише блиц.

По време на операциите бяха заловени общо 1023 нелегални мигранти - от Сирия, Афганистан, Мароко, Ирак и Бангладеш. 

По-късно всички мигранти са били насочени към провинциалната дирекция по миграция. Все още не е известно дали бежанците са се устремили към България заради пореден нарочно разпространяван слух, че Германия пак се отваря за мигранти, както се случи в началото на април т.г. 

Турция е основният път за нелегални мигранти, които се опитват да преминат в Европа, особено след 2011 г., когато започна сирийската гражданска война.

Европейският съюз сключи споразумение с турските власти да задържат на своя територия тръгнали към Западна Европа мигранти в замяна на финансова инжекция от няколко милиарда евро.

Около 260 000 нелегални мигранти са били задържани в Турция през 2018 г., според Министерството на вътрешните работи.

След последните санкции на ЕС срещу Турция обаче президентът Ердоган заяви, че спира действието на споразумението и страната му повече няма да приема обратно мигранти, недопуснати или върнати от Евросъюза.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби