Зловещ облак хвърли населението в ужас! Вижте какво се оказа!

loading...

Странен облак във Флорида предизвика паника сред населението

Странен облак предизвика паника сред населението във Флорида. Мистериозното явление се появи дори в няколко видеопортала, а хората постоянно питаха „Какво е това“.

Имаше предположения от тестове на ново оръжие или изобретение на Илън Маск, до твърдения, че това е рояк светулки или други насекоми, които се придвижват в този вид на различни места. Истината се оказа изненадващо проста и още по-лесно обяснима. Но междувременно в мрежата се родиха няколкостотин мита.

В ранните сутрешни часове на петъчния ден гражданите на Флорида са били шокирани от мистериозен облак с необичайна форма. „Какво по дяволите е това?“ казва наблюдател, който е записал странното явление.

Любителите на мистериите веднага заявили, че това може да е нов космически кораб, или извънземни.

Но колкото и да е необичайна структурата на този облак, съвсем не става дума за извънземни. Оказа се, че истината е доста по-прозаична. И няма нищо мистериозно в облака.

Същата сутрин от военновъздушната база Кейп Канаверал във Флорида било съобщено, че е изстреляна ракетата „Atlas 5“.

„Atlas 5“ трябва да бъде изстреляна в земна орбита и носи военния комуникационен спътник „AEHF-5“. Съоръжението на „Lockheed Martin“
е част от глобален проект, който в крайна сметка ще се състои от шест спътника. Които ще осигуряват глобална и сигурна комуникация за стратегически цели, информира Би Би Си.

Всеки от шестте спътници AEHF ще осигури и геостационарно покритие. Т.е. ще кръжи над Земята следвайки въртенето на планетата.

Това не е първият път, когато подобно явление предизвиква паника. Преди няколко месеца тестово изстрелване на ракета на Илън Маск предизвика масови вълнения не само в САЩ. Странните светлини при движението на машината бяха забелязани от няколко държави и щати. Наложи се самият Маск да направи изявление, за да успокои всички, не става въпрос за нашествие на извънземни.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби