Загрижени за екологията? Защо газовете от частните самолети на принцове и олигарси не вредят на околната среда!?

loading...

Европейските монархии, принц Хари и съвременни милиардери демонстрират голяма загриженост за опасностите свързани с промяната в климата, но искрени ли са как допринасят за положителна промяна?

Всички усещат на гърба си затоплянето, непредвидимите бури и валежи, странните асиметрии на температурните разлики. Биовидовете системно и сигурно изчезват безследно.

Теoретиците в икономиката започнаха да лансират темата за „зелен капитализъм“, партиите на „Зелените“ набират гласове в Германия и Европа. Но прави силно впечатление, че особено активни в реториката и препоръките си за един нов, екологичен свят са старите Европейски монархии.

От над 200 години, Бъкингамският дворец в Лондон е истински vortex (енергиен център) на индустриалния капитализъм, частната система за печатане на парите, колониализма и разбира се и в този век, стои твърдо зад решението за Брекзит. Известно е, че младата генерация в Англия губи съществено от това решение, както е известно и на 50-те „мъдреци“ на Великобритания, завършили по традиция Оксфорд и пишещи реалната концепция за политиката и икономиката на държавата, че кризата в страната тепърва предстои и английското правителство не разполага със силни карти и вълшебни инструменти да предложи подобрение в стандарта на живот на хората, нито да им създаде работни места. За това се експонира темата с климата и околната среда.

В броя от септември миналата година на списание „Vogue”, което се смята за централен орган на новото движение за подобряване на света, но без никакви промени в отношенията на собственост (или супер богатите да продължават да си пълнят безмерно джобовете и да не желаят да преразпределят собственост и доходи!), принц Хари е дал интервю, в което декларира, че той в никакъв случай не би допуснал да има повече от две деца, за да не натоварва ненужно природата и планетата. Същият брой на това именито списание е поканило за случая като гост-главен редактор, съпругата на принц Хари, бившата холивудска артистка Меган Меркле. Този ход, яздещ вълната на популярните, е донесъл на издателя значително по-голям ефект отколкото една милионна реклама. В интервюто има и други интересни моменти свързани с расизма, но спираме до тук и се пренасяме на остров Сицилия, в курорта Verdura Resort. За него малко се пише, но който се поинтересува ще разбере, че е по-голям от Монако. Защо е точно в Сицилия остава да гадаем. Verdura, на италиански означава зеленчук. В този ексклузивен курорт, според италианския вестник „Giornale di Sicilia”, в края на месец юли се е провел тъй нареченият

Google Camp, който е по същество една тайна тридневна конференция на „Богатите и Красивите“, организирана от основателите на концерна Google, Сергей Брин и Лари Пейдж.

Списъкът с гостите е внимателно подбиран и е дълъг. Но интересното е, че те са пристигнали да обсъждат „горещите“ вече въпроси, свързани с промените в климата, като са използвали 114 (сто и четиринадесет) частни самолета и незнайно колко още скъпи, луксозни супер-яхти, собственост само на милиардери. И двете средства за превоз не са неутрални към замърсяването на въздуха и водата.

На една от сесиите по време на конференцията се е появил бос принц Хари и е говорил за големите опасности, свързани с промените в климата. Наоколо загрижено са го слушали не само Супер-Богаташи, но и Красавци като Наоми Кембъл и Леонардо ди Каприо. Президентът на Facebook не е отвърнал на поканата, както и Барак Обама. Последният бе вече само преди няколко седмици на частно семейно посещение, включително с двете си дъщери и бе гост на Джордж Клуни, в легендарната му вила на езерото Комо. Домакинът пък се поизложи, като не успя да напълни с вода на време открития си басейн, а и в последствие водата в него се оказа неприятно ледена.

В медиите се появяват коментари, че тази полутайна конференция, може би вече се опитва да прави конкуренция на легендарния Клуб Билдерберг, давайки хляб за лансиране на нови конспиративни теории. Дали техните решения биха били по-действени от тези на Билдерберг, не е сигурно, но е сигурно, че този формат във Verdura Resort, определено е по-развлекателен за присъстващите от тайните сбирки на маститите играчи от Клуба Билдерберг.

Но нека споменем още един монархически двор, при това с традиции и влияние. Според „Times“, известната шведска активистка и природозащитник, Грета Тъндберг, ще пътува за предстоящата среща на върха по въпросите на климата, организирана от ООН в Ню Йорк, с екологичната яхта на платна, собственост на германския милиардер Герхард Зенфт. Всички останали делегати на този форум ще летят за Ню Йорк с традиционното средство – самолет. Колко вредни газове ще издухат във въздуха използваните от тях самолети не е трудно да се изчисли. Става въпрос за голяма демагогия. Защото главният спонсор на платноходния преход до Ню Йорк на шведската активистка е Яхтклуба на Монако, чийто президент е принц Алберт от Монако. В допълнение към това, компания на шведката на яхтата, до Ню Йорк и обратно, ще и прави внукът на Грейс Кели, Пиер Казираги. Или на сцената се появяват внуците на европейските монархии и ще ни будалкат с истории за климата. А нещата с климата много отдавна са известни на елитните изследователски институти и на „учените“ копаещи в тях. До скоро никой не ги чуваше, когато пишеха интересни и обезпокояващи статии и доклади.

Режисьорите на тренда за експлоатиране на темата за опасностите от промените в климата отлично знаят, че в тази екологична игра, поднасяна на публиката като борба, главна роля играят и ще играят емоциите на хората. И докато ги забавляват с изказвания на принц Хари или Пиер Казираги, или платени активисти като Тъндберг, в един момент ще ни поднесат неприятната новина, че за да се овладее надвисналата сериозна екологична опасност, милионите трудови хора по земята ще трябва да плащат висок данък Екология. А най-вероятното е този данък да бъде снеман директно от доходите и спестяванията на масите. Защото, че сметката ще е висока е ясно, ясно е и кой ще я плаща. Само не е ясно къде точно ще бъдат насочени тези принудителни волни пожертвования на всички трудещи си. Но нека изчакаме още малко...

10.08.2019 г.

По данни в германската и италианска преса

Ексклузивно в Bradva

Kayzer                         

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби