Два неизвестни досега случая доказват дарбата на Ванга

loading...

 

Спасила новородени бебета, пратила майката в Сандански

“Тази история е преживяна от прадядо ми. Става дума за края на 60-те и началото на 70-те години и аз я знам от баба ми и от майка ми, която тогава е била малка”, казва Калоян Куманов. Вуйчо му останал да спи сам в цялата къща, когато в дома им нахлуват крадци, докато той спи в другата стая. Обирджиите успяват да откраднат почти всичко, което намерили - килими, черги, дрехи. “Навремето това е било богатството на хората. Откраднали са им всички видове чеизи. Имали са няколко деца и са се подготвили за сватбите им. Това е било всичкото им имане и крадците са го взели”, разказва Куманов. Когато се прибират стопаните на дома, се стряскат най-вече за детето и това, което е можело да му се случи самичко в дом с крадци. Тогава прадядо му решава да отиде при Ванга - заради стреса, който семейството му преживял, а и вещите, които били ценни за семейството му и времето, в което живеели. Пътувал 3 дни от Добрич до Рупите, а веднага щом пристигнал, Ванга го повикала:

 

“Влизай, защото си пътувал 3 дена и по-бързо, за да не си изтървеш влака следобед.” А щом човекът отишъл, петричката пророчица му казала да не се притеснява за семейството си.

“Всичко ки излезе бързо през вратата” - казала тя на прадядо ми, в смисъл, че ще го забравят бързо”, разказва Куманов. А за откраднатите дрехи и вещи казала, че ще ги намерят, обаче няма да стават за нищо и пак му напомнила да тръгне бързо, за да не си изтърве влака за Добрич. След тези думи на ясновидката семейството сигнализира в селската милиция и известно време след това наистина намират всичко откраднато, но заровено и мухлясало.

Праща млада майка

при лекар, който да

спаси бебетата ѝ

“Бабата, на която съм кръстена - Вангелия, е губила няколко деца, дни след като са се раждали. И никой не е знаел защо уж здрави и износени рожби са си отивали. Затова отива при Ванга”, разказва Ваня от Петрич. “Да знаеш, че пак ки имаш деца, ама като се раждат, всичките ки имат пъпка под брадичката” и посочва името на конкретен лекар в Сандански, който може да излекува коварната пъпка. Така Вангелия се успокоява и наистина - когато ражда първите си рожби след този разговор, ги води при посочения от Ванга лекар и те си порастват. За следващите обаче забравя и те отново умират. Вангелия, сетила се за заръката на петричката пророчица, отново се връща при нея, но вече късно.

Източник: 24chasa

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби