Човек живя 256 години и преди да умре разказа за живота си

loading...

 

Тайната на дълголетието тревожи човешките умове от хиляди години. През Средновековието тези, които са успели да живеят до 40-годишна възраст, са се считали за много стари. Днес никой не е изненадан, когато някой навърши 90 години.

Човекът, за когото ще ви разкажем днес, не само разкрива тайната на дългия живот, но и е преживял невероятни години.

Неговата история изненадва и носи удоволствие. Невероятното откритие на Лий Чин Юн според статия в „Ню Йорк Таймс“ от 1933 г. е живял повече от 256 години.

През 1928 г. професор У Чунг-Чи от университета в Ченгду открил документация, според която Лий Чин Йонг получил поздравления за 150-годишния му рожден ден през 1827 г., а през 1877 г. – за 200-годишнината му.

В интервю за „Ню Йорк Таймс“ старейшините твърдят, че г-н Ли Чинг Йонг е бил възрастен мъж по време на детството си.

На 71-годишна възраст през 1749 г. той се присъединява към китайската армия като мастър по бойни изкуства. Лий бил високо ценен и обичан в своята общност и, както се посочва в документите, той се оженил 23 пъти и имал повече от 200 деца.

В същото време се твърди, че той не бил най-старият човек на света! Лий разказал, че веднъж е срещнал 500-годишен мъж, който го е научил на традиционните чигонг упражнения и специална билкова диета, която удължава живота.

Тайната на дългия живот
Тайната на дълголетието се крие в употребата на билки в продължение на няколко десетилетия: билковата диета включва женшен, годжи плодове, рейши, фалолия, готу кола и оризово вино. Човекът пазел тази диета за следващите сто години от живота си.

Лий Чин Юн не крие тайната на дълголетието си: в отговор на всички въпроси, той отговаря, че всичко, от което се нуждае, е „да поддържа спокойно сърце, да седи като костенурка, да ходи като гълъб и да спи като куче“.

И дори цялата история да изглежда като измислица и шега, вероятно самият съвет си заслужава да се следва.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби