На премиера Бойко Борисов му писна и изригна: Двама собственици си мерят

loading...

„Колко ни е красива държава ни и колко трудно е строителството“, каза премиерът по време на инспекцията на строежа на АМ „Хемус” край Шумен

Mинистър-председателят Бойко Борисов коментира погрома над столично заведение, който се случи заради разправия между двама бизнесмени. Премиерът показа, че е раздразнен от факта, че не са сигнализирали МВР, а са огласили случая в социалните мрежи.

„Двама собственици си мерят кой е по-голям тарикат”, каза Борисов. „Всички са с повдигнати обвинения, арестуват се по-бързите процедури и се вкарват в затвора. Един по един ще ги изловят бързо и ги излавят”, добави той, цитиран от NOVA.

Премиерът говори пред журналисти по време на инспекцията на строежа на АМ „Хемус” край Шумен. Той разкри още, че

при акция на варненската полиция е открит нелегален алкохол в големи количества, предназначен за курортите край Варна.

„Така че, прокурори, полицаи, всички са по обектите и работят активно”, обобщи той.  

Борисов коментира и пожара край магистрала Струма, което създаде проблеми в движението. Премиерът уточни, че зам.-министърът на регионалното развитие Николай Нанков е бил през нощта на мястото.

В момента там има геодезисти, правят се огледи и оценка на ситуацията, а след като експертите се произнесат, много бързо ще се направи организация на движението, стана ясно от думите на премиер и зам.-министър. В отговор на въпроса дали става дума за умишлен палеж, Борисов каза: „Има прокурори, да повдигат обвинения”.

Министър-председателят инспектира строителните дейности на магистралата в участъка между пътните възли „Белокопитово“ и „Буховци“.

„Колко ни е красива държава ни и колко трудно е строителството.

Колко скална маса, колко нещо трябва да се извози. Защото после като стане готово, всички казват – „лесно“, заяви премиерът Бойко Борисов при огледа на извършваните дейности.

Участъкът между пътните възли „Буховци“ и „Белокопитово“ на АМ „Хемус“ е 16.32 км и трябва да е готов през 2021 г. Първата копка беше направена преди година - на 16 август 2018 г.

В изходната част на трасето има два обекта с археологически разкопки, по които работят специалистите от Националния археологически институт с музей при БАН. Те проучват фрагменти от 5000 години преди новата ера (ранния халколит и ранножелязната епоха). Според анализа на експертите единият обект се нуждае от по-подробно изследване, което ще продължи около два месеца.

„Благодаря на археолозите. Имаме перфектни отношения и добър синхрон“, заяви Борисов. Той добави, че поисканото от археолозите удължение на срока с два месеца ще бъде уважено. „Хем строим, хем разкриваме красотите“, каза още премиерът, разглеждайки разкопките на разкрито древно селище. На обекта работят близо 100 души – работници, археолози и геодезисти.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби