Голяма заплаха! Биооръжията на бъдещето ще могат да убиват хора със специфична ДНК

loading...

 

бъдеще може да има биооръжия, които засягат специфични групи от хора, без навредят на останалите, пише megavselena.

Това се твърди в нов доклад на Центъра за изследване на екзистенциалния риск към Университета Кеймбрич, разкрит от The Telegraph.

В него учените от Кеймбрич твърдят, че правителствата по света са се провалили в подготовката за футуристични оръжия, базирани на напреднали технологии като изкуствен интелект и генетични манипулации или пък патоген-убиец, предназначен да ликвидира само хора от определена раса.

Докладът призовава за създаването на независими групи, които да изследват рисковете от различни бъдещи технологии и да определят начини за защита на хората от тях, пише The Telegraph.

„Технологията става все по – съвършена на все по – ниска цена, демократизирайки възможността да се наранява все по-бързо и смъртоносно“, пишат авторите на доклада.

„При особено лош сценарий, биооръжие може да бъде създадено с цел определена етническа група на базата на нейния генетичен профил.“

В заключение учените казват, че не можем да си позволим да чакаме, докато подобни оръжия станат факт, за да направим нещо по-въпроса.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби