Очевидци разказват за Мартин от Сотиря, викал е: "Ще ме хванете, ама знаете ли кога"

loading...

 

Две момчета, които са помагали на полицията по време на гражданския арест, разказаха какво знаят за предполагаемия убиец на 7-годишното момиче в Сотиря, пише новини.бг.

,,Аз, Андон, две момчета и едно момиче тръгнахме да го търсим нагоре по реката. Стигнахме до третата бара. На връщане видяхме две коли на „Гранична полиция”. След секунди чухме как един от органите на реда каза: ''Стой, не мърдай!'' Започнахме да го преследваме по черния път'', разказа 19-годишният Тихомир пред Нова телевизия.

,,Полицаите ни казаха, ако го видим да сигнализираме веднага и да го подгоним. Той мина покрай мен и го замерих с едно дърво. Не можах да го улуча. Взех един камък и успях да го уцеля. Всички полицаи тръгнаха след него. Органите на реда стреляха нагоре във въздуха и мисля, че един път го простреляха. Той се скри в една изоставена къща. Органите на реда влязоха и го заловиха'', посочи още 14-годишният Андон. Той сподели, че през годините двамата са имали дрязги.

За случилото се ни разказа и доброволецът Габриела Иванова, която също участвала в акцията. 

,,Едно момче беше на пръст разстояние от него. За малко да го хване. Мартин беше гол до кръста, с дебел анцуг, с кантове отстрани, държеше се за анцуга, бягаше и каза: ''Ще ме хванете, ама знаете ли кога?'' и се смееше'', разказа Иванова.

Мартин тръгнал към гората, разказва още Габриела. Преди да стигне там обаче се опитал да се укрие в двора на Тодорка и Дончо.

,,Аз перях. По едно време застана насреща ми и ми направи знак с пръста да мълча. Викам му: ''Мартине, какво правиш ти бе?''. Ние го познаваме. Познавам майка му. Той вика „Шшшт, мълчи”. Много се изплаших. Даже не видях откъде дойде'', разказа баба Тодорка.

Мартин е задържан пред очите на Диян, който също се включва в преследването.

,,Казах му „Спри се, спри се, ще стане по-лошо”. Обаче самият полицай стреля и май го рани. Той се стресна. И викам ''Лягай на земята, защото ще те убият''. И той започна да крещи ''Заклевам се, не съм аз'', каза още Диян.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби