Тази бабина рецепта против шипове наистина прави чудеса!

loading...

От шипове страдат голям процент от хората над 35-40 години, като тенденцията, която се наблюдава през последните десет-двадесет години е възрастовата граница да се снишава все повече.

Шиповете са заболяване на опорно-двигателната система и най-общо казано представляват израстване на нови костни образувания върху съществуващи кости.

Шиповете са изключително болезнени, тъй като могат да израснат на върху различни кости по тялото и да причинят затруднения при придвижване, въртенето на главата или силни болки в гръбначния стълб, кръста и т. н.

Рецепта с лук и катран

Една глава лук (възможно най-голямата)  се разделя на люспи и върху най-голямата люспа се капват няколко капки катран. Люспата се слага на петата, обува се чорап и с нея се спи. Добре е да се знае, че петите, на които се слага лука се менят (никога не се слага едновременно и на двете пети)

Рецепта с чесън и мед

12 глави чесън се счукват и към тях се прибавя 300 грама мед. Сместа се разбърква добре. На парче плат се маже от сместа и плата се поставя на място, където са шиповете.

Рецепта с лимон и кестени 

Кестени (около 10-ина) се сваряват и се смачкват толкова добре, че да могат да се оформят като тесто. Мястото с шиповете се намазва първо със зехтин, след което се слага лапата от смачканите кестени, пише Народна медицина. Това се прави 4 пъти дневно, като процедурата се изпълнява една седмица, след което трябва да се почине 2-3 дни и се повтаря.

Рецепта с ябълков оцет и яйца

Измивате добре две пресни кокоши яйца и ги поставяте в ябълковия оцет. Държите съда на тъмно и хладно място, докато яйцата омекнат и се разтворят в оцета, след което прибавяте около 100 мл. салицилов спирт. С това „мазило” мажете болните участъци всяка вечер

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби