Шок в Несебър! Идва нова бандитска война: Хотел „Виго” осъмна с

loading...

 

Започва ли нова война на мутрите след 6-годишното затишие?

Четиризвездният хотел „Виго” в Несебър, в който по данни на Флагман.бг се намират около 110 чужди туристи, е осъмнал с блокиран главен вход. Запушени са и страничните врати на огромния хотелски комплекс – със стари леки автомобили, пише flagman.bg.

Най-потресаващото е, че на паркирания стар бял бус е изписано с черен спрей „Стая №1”. Страничните подстъпи към фоайето са блокирани от леки автомобили с бургаска регистрация. Гледката е повече от неприятна, тъй като гостите на хотела се налага да се промушват между автомобилите, за излязат на плажа. Наш репортер отиде на място по сигнал на стресиран гост на хотела.

Встрани от сградата се виждат охранители. На въпрос на Флагман.бг какво се случва в пика на сезона и с кого можем да разговаряме, едър мъж заяви, че не може да ни дава отговори и че това не е негова работа. „Виго” се намира в най-красивата част на Новия град, с панорамна гледка към морето и провлака.

Ексклузивно: ЗИЛ-ът с 5 тона камъни в Слънчев бряг – подарък за вдовицата на бай Миле

Още с построяването му, преди десетина години, „Виго” се считаше за една от емблемите на курортния град. Преди 3 години обаче изненадващо огромният имот с общо 10 хил. кв.м. РЗП бе обявен за публична продан, заради дългове към ОББ. Хотелът работи и сега целогодишно и разполага с модерен СПА център и басейн. Има 116 луксозни стаи. На калкан с него има и жилищен комплекс със същото име. Там апартаментите са разпродадени на руски граждани, но поради лошо мениджиране на общия имот, все още има неразпродадени жилища, а споровете между управителното тяло и собствениците не стихват.

Собственик на четиризвездното бижу – хотела, е несебърската група „ВигоГруп” ООД. Поне по документи. Дяловете са разпределени между Огнян Найденов и Илко Десподов.

Гледката пред „Виго” напомня за блокадата на десет дка в близост до хотел „Кубан” в Слънчев бряг през юли 2013 година. Тогава напрежението в Слънчев бряг ескалира до степен, в която можеше да се стигне до оставка на вътрешния министър. Бившите съдружници от разпаднала се групировка „СИК” си обявиха война заради неподелен между тях парцел от 10 дка, върху който са отдавали заедно магазини, ресторанти и др. заведения.

Тогава здрави момчета с черни маски трошаха с бухалки общото имущество, къртеха метални заграждения, паркираха стар и очукан ЗИЛ, пълен с камъни.

Войната между двата лагера – на вдовицата на Бай Миле – Евгения Панагонова и съдружника й Памен Петков от Поморие, стихна едва миналата година, когато се разбра, че са намерили мирен вариант за подялбата на общия парцел.

Очаквайте подробности за случващото се във „Виго” това лято.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби