Бъдещето е тук! Китайски електромобил разбива всички със запас от 700 км и 5G интернет

loading...

 

Електромобилът Weltmeister 7 е третият модел на китайския стартъп. Първият е компактен електрически кросоувър Weltmeister EX5, вторият автомобил ще бъде по-голям SUV. Но днес вниманието ни е фокусирано върху седана.

Новият електромобил изглежда доста приятно - спокойно, старателно и не твърде футуристично, с което се различава много от другите китайски електрически машини, пише блиц.

Основната и най-важна характеристика на електромобила е разстоянието, което може да се измине с едно зареждане. При Weltmeister 7 то е около 700 км, което според европейския цикъл на шофиране NEDC е 700 км. Според световния цикъл на измерване WLTC той е малко по-скромен, но не по-малко впечатляващ - 600 км

Зареждането на батерията до 80% е възможно за 30 минути. Друга интересна и привлекателна характеристика е 5G-активиран интернет, за да съответства на мрежата, която в момента се развива в големите китайски градове.

Официалният дебют на електромобила ще стартира догодина, след което ще научим повече подробности. Серийното производство е планирано за първата половина на 2021 година.

Известно е, че BMW официално потвърдиха намерението си да пуснат електрически седан BMW i4 с обхват от 700 км, също до 2021 г. Стартът на масовото му производство все още не е известен.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби