Слави изригна: 32 български партии упорито отказват да върнат доброволно надвзетите

loading...

Слави Трифонов изрази възмущение, че "32 български партии упорито отказват да върнат доброволно надвзетите партийни субсидии". На страницата си във Фейсбук шоуменът, който даде заявка за скорошно включване в политиката, припомни, че в едно от тв предаванията си разкри как партиите са получавали по 13,23 лв. на получен глас вместо законните 11 лева, като скоро след това парламентът гласува разликата да бъде върната.

"Ако беше останала капка морал и достойнство у партиите, те щяха да върнат доброволно парите моментално - още в края на месец юни. 32 партии се правят на ударени и не искат да връщат доброволно парите, които не им принадлежат.

Благодарение на тяхната наглост и алчност, не са възстановени 5 291 214 лв.", гласи сметката на Слави Трифонов.

По думите му БСП все още дължи 3.5 млн. лева, а НФСБ, Атака и ВМРО - над 1.5 млн. общо. С петцифрени суми в списъка попадат още АБВ, ДСБ, ДБГ, СДС, "Презареди България", "Движение 21" и "Глас Народен".

В поста си Трифонов обръща впециално внимание на последните две партии:

"Партията на Светльо Хиподила до ден днешен не ще да върне 15 539 лв., при положение, че в края на 2018 г. е декларирала налични 208 000 лв. Партията на Татяна Дончева също не ще да връща горе-долу същата сума - 16 324 лв. Какво още обединява двете партии? Обединява ги това, че техните лидери ме обвиниха в убийство на малките партии. Как точно съм ги убил - не знам... Искам да кажа, че и с 11 лева субсидия, конкретно двете партии - "Глас народен" и "Движение 21", видимо са си отдавна "убити". И не от мен. Хората толкова се избиват да гласуват за тия две партии, такава електорална подкрепа получават, че от 2 години и половина не са получили и 1 стотинка субсидия. От 2 години и половина субсидията им е 0 лв., просто защото не са си спечелили право на субсидия."

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби