Нинова трогна всички! Прегърна разплакана жена на протеста срещу леките присъди

loading...

 

Близки на жестоко убити излязоха на протест пред парламента. Пoчeрнeни рoдитeли нa жeртви нa жecтoки убийcтвa искат спешни прoмeни в Нaкaзaтeлния кoдeкc зa тeжки прecтъплeния. Те имат 11 иcкaния, сред които премахване на съдебното следствие, което в определени случаи намалява присъдата на извършителя при самопризнания с до 1/3, пише блиц.

Протестиращите ще внесат подписка. Тя е инициирана от роднините на 7-годишната Криси, която беше убита в Сотиря.

"Искаме да кажем на депутатите и управляващите да променят законите, за да не бъдем разочаровани. Аз искам смъртното наказание за убиеца на Криси, но нямаме такъв закон", каза бабата на Криси. На протеста присъстваше и Ваня Министерска - майката на Дарина, която беше убита заедно с нейното дете. Тя беше категорична, че убиецът на дъщеря й и внучка й - Викторио Александров заяви, че очаква присъда "доживотен затвор без право на замяна". "Делото в момента е до никъде. все още няма обвинителен акт. Оказа се, че никой няма право да ни информира какво се случва", каза Министерска. Родителите на убитите се обедиха в група "Справедливост за тихите ангели".

"Тихите ангели, защото никой не ги чу преди да бъдат убити, никой не ги чу, когато бяха убити и сега никой не чува нас - техните близки", обясни Ваня Министерска. При протестиращите се спря и лидерът на БСП Корнелия Нинова, която се запозна с исканията им и дори прегърна една от протестиращите.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби