Светът спря! Помпео само преди минути: Иран извърши акт на война!

loading...

Държавният секретар Майк Помпео определи атаката по саудитските петролни съоръжения "атака на Иран" като е "акт на война".

Помпео не успя да предостави подробности, които окончателно показват, че иранците са започнали атаката, предаде Си Ен Ен.

Ние бяхме благословени, че няма американци, убити в тази атака, но всеки път, когато имате акт на война от този характер, винаги има риск това да се случи", каза Помпео. "Това е атака с мащаб, който току-що сме имали не се е виждало преди ", добави държавният секретар на САЩ по-късно.

Помпео, говорейки пред репортери без камера, преди да се приземи в Джида, каза: "Това беше иранска атака. Не е така, че можете да възложите на подизпълнители опустошенията на 5% от световните енергийни доставки в света и да мислите, че можете да се освободите от отговорност. Измамата с хусите не променя пръстовите отпечатъци на аятолаха, които излагат на риск глобалното снабдяване с енергия. "

Помпео заяви, че разузнавателната общност има голяма увереност, че хусите не притежават оръжейни системи като тези, използвани при нападенията. Той каза, че смята, че атаките са с произход от Иран, а не от Ирак.

"Знаем също, че това са системи, които иранците не са разположили никъде другаде, че не са ги разположили извън страната си, доколкото ни е известно. Не сме ги виждали да използват такива типове системи за дронове с вида на обхвати и възможности, нито сме ги виждали да поставят тези ракети там, където биха могли да го направят.

Не видяхме доказателства, че идват от Ирак. Възможно е да е пътувал над Кувейт - това не сме виждали ", каза Помпео.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби