Нови разкрития! Банков аферист измами семейство Халваджиян по брутален начин

loading...

 

Продуцентът Магърдич Халваджиян и съпругата му Кремена са напът да разтурят предварително сключена сделка за заведението в центъра на София „Парк бар” заради некоректното поведение на собственика на имота Петър Цабалас – Пепи Гърка, научи Lupa.bg от близки до ексцентричното семейство, пише Lupa.BG.

Заведението "Парк бар" на ул. "Шипка" скара фамилия Халваджиян с Пепи Гърка

Преди 2 месеца Халваджиян сключи договор за наем на обекта, помещаващ се на улица „Шипка”, като според контракта с Пепи Гърка продуцентът се задължава да му плаща по 9 000 евро месечен наем. Идеята на Магърдич бе съпругата му Кремена да възроди славната кафетерия „Парк бар”, която изненадващо хлопна врати през есента на 2017 г.

Буквално дни след подписването на договора за наем обаче, собственикът на престижния имот Пепи Гърка изпратил хамали с 2 буса, които изнесли абсолютно целия инвентар – над 70 маси, близо 350 стола, че даже разглобили и масивния бар от орехово дърво в центъра на заведението. Оказало се, че Цабалас планира да отвори ресторант в полите на Витоша и си прибрал интериора, макар той да бил описан в договора за наем.

„Магърдич и жена му са бесни на Пепи Гърка и искат да разтурят сделката за наем. Сега те трябва да инвестират още над 50 000 лева в обекта – нещо, което отказват да направят категорично”, разказва за премеждията на Магърдич и Кремена Халваджиян близък до семейството.

Бизнесменът Петър Цабалас – Гърка придоби крими популярност покрай аферата с откраднати 21 милиона лева от трезора на гръцката „Алфа банк” на бул. „Васил Левски”. През есента на 2010 г. гърците установиха, че касиерът в банката Петър Митевски е изнесъл със сакове 2,1 милиона лева, 9,3 милиона евро и 650 000 долара. След като Митевски бе арестуван, той разкри, че е предал парите на Петър Цабалас, който му обещал комисионна от 400 000 евро, ако му осигури 10 милиона евро за 3 месеца – кешът му трябвал за покупката на имоти.

Първоначално Петър Цабалас призна, че е взел парите, но след това се отметна от думите си, когато случая отиде в Специализираната прокуратура.

Пепи Гърка отрече да е замесен в аферата и стана свидетел по делото, но е публична тайна, че схемата бе измислена именно от него. Крупния банков обир обаче засега остава без последствия за извършителите, тъй като Митевски избяга, докато бе пуснат под домашен арест и вече от 3 години е в неизвестност.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби