Д-р Стойчо Кацаров с брутално изказване: Каквито са ни плочките, такава ни е държавата

loading...

 

Каквито са ни плочките такава ни е държавата. Търсете правата си, това е иднствения начин да подобрим системата – и съдебната и здравната, пише frognews.bg.

Това каза д-р Стойчо Кацаров, председател на Центъра за защита на правата в здравеопазването в предаването "120 минути". Той коментира случая на бившия полицай Ивайло, който загуби половината си лице, а участието му в предаването миналата седмица е предизвикало огромен интерес и подкрепа.

 

По думите на д-р Кацаров  Ивайло е оцелял по чудо. Днешното състояние на това момче е резултат от две неща – побоя, който е преживял в Елхово и от инфекцията която е получил в болницата. Той трбва да има право на обезщетение, това е дълъг и скъп процес.


Вместо медиците да се учат от своите грешки те са мотивирани да ги прикрива, а с това не се развива медицината.

 

Трябав да поставяме тези въпроси, да искаме е проблемите и грешките в системите да бъдат променеи.

 

Наказателният процес е в много лошо състояние в нашата страна. Делото на Ивайло е в досъдебна фаза.  Моят съвет към него е да потърси по граждански път правата си.

 

 

Във връзка с протестите на медицинските сестри д-р Кацаров коментира, че министърът преди изборите обеща на медицинските сестри, че ще им увеличи заплатите. Сега казва, че не е в неговите правомощия да ги увеличи.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби