Следователката, свързвана с Пеевски и планирала „ювелирната“ акция срещу Иванчева, шеметно се издига в кариерата

loading...

 

Следователката, която според юристи, изцяло е планирала „ювелирната“ акция срещу Десислава Иванчева и Биляна Петрова, гради шеметна кариера, пише frognews.bg.

След ареста на двете жени, Нели Тодорова е повишена като временно изпълняващ длъжността шеф на следствения отдел на специализираната прокуратура. Предстои да се проведе конкурс за постоянен ръководител и съвсем очаквано тя е единствен кандидат.

Колеги на Тодорова продължават да нищят грешките около зрелищният арест пред Съдебната палата на Иванчева и Петрова. Квалифицират го като срамен и позорен акт, който по всяка вероятност ще струва много пари на държавата ни.

Те споделят, че Нели Тодорова е участвала и в организирането на полицейско-прокурорската атака срещу КТБ. „Дефакто“ отбелязва, че през 2016 г. няколко следователи, сред които и Тодорова, са командировани в спецпрокуратурата, за да укрепят управлението на Иван Гешев, ръководител на същото ведомство. Според следователи командированите им колеги са били близки с бившия шеф на столичното следствие Петьо Петров, публично наричан още Пепи Еврото. Твърди се, че в столичното следствие те били в т. нар. „Шпицкоманда“ или „Политбюро“ за поръчкови дела.

 

Любопитна подробност, но не маловажна, която юристите споделят е, че Нели Тодорова е родена в Пазарджик - избирателния район на депутата от ДПС Делян Пеевски. Източниците ни споделят, че Тодорова намеквала пред тях, че имала пряка връзка с „дебелото момче“, но не уточняват кого точно визира, макар всички да се досещат. Именно с това те свързват и безпроблемната й шеметна кариера. Нели Тодорова е съпруга на зам.-шефа на СДВР Борислав Борисов. В медийните среди той е известен с прозвището Боби Голямата кола.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби