Учен взриви човечеството: Сонди на извънземни обикалят Земята и ни изследват

loading...

 

Ученият от САЩ Джеймс Бендорф предположи, че ко-орбиталните космически обекти, движещи се по същата орбита, по която се движи и нашата планета, са сонди на извънземни цивилизации. Някои изследователи са на мнение, че това е малко вероятно, но въпросната идея може да се окаже ценна с оглед на бъдещите изследвания, пише блиц.

През 1997 година бе открит първият ко-орибитален астероид, а след това през 2010 година още 15 обекта. Най-близкият такъв обект (Earth's Closest Companion – най-близкият компаньон на Земята) се намира на около 38 пъти повече разстояние отколкото Луната от Земята.

Според Бенфорд, този обект с голяма вероятност може да е извънземна сонда, защото той се намира близко до Земята и образува с нея стабилна орбитална структура. Физикът смята, че въпросните обекти не само трябва да бъдат наблюдавани, но и да се предприемат опити за връзка с тях, изпращайки в тяхна посока сигнали. Още повече, ученият предлага да се изпратят към тях малки изследователски сонди.

Ако хипотезата му за извънземните сонди не се потвърди, то поне ще бъде потвърдено, че Земята не се намира под някакво подробно следене, а вероятността за съществуването на извънземен живот ще намалее.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби