Резултатите вече се знаят! Манолова разбива Фандъкова в битката за София

loading...

 

57% от жителите на София ще упражнят правото си на глас по време на предстоящите местни избори на 27 октомври. Това показват резултатите  експресно проучване на „Маркет ЛИНКС”, направено по поръчка на БТВ и проведено сред 500 лица над 18 г., в периода 23 – 28 септември по метода на прякото-лично интервю в София, пише новини.бг.

Допитването показва, че 5,8% от анкетираните са категорични, че няма да отидат до избирателните урни, а 12% все още не са решили. 21,8% от запитаните са отговорили, че по-скоро биха гласували, за 3,8% от хората е по-вероятно да не гласуват.

Независимият кандидат Мая Манолова е лидер по обществена подкрепа, сочи проучването. За бившия омбудсман биха гласували 27,4% от запитаните. На второ място е кандидатът на ГЕРБ и СДС Йорданска Фандъкова с 25,8%, а на трето с 10,9% е арх. Борислав Игнатов, подкрепен от „Демократична България". Борис Бонев, който е кандидат на неправителствената организация „Спаси София” получава 4,4% от гласовете на анкетираните столичани. На пето място с 2,2% подкрепа е евродепутатът от ВМРО Ангел Джамбазки.

Проучването на „Маркет ЛИНКС” показва още, че при разпределението на местата в общинския съвет на София предимство ще има управляващата партия. За ГЕРБ ще гласуват 25,7% от запитаните, за БСП – 14,8%, а за Демократична България 10,5%. 34,2% от анкетираните столичани все още не са решили за коя партия ще гласуват в общинския съвет на София.

 
loading...
 
 

 

ХОРОСКОП


Овен

Телец

Близнаци

Рак

Лъв

Дева

Везни

Скорпион

Стрелец

Козирог

Водолей

Риби